Pro League-CEO François: Dit soort zaken kunnen we ons niet veroorloven

Pro League-CEO François: "Dit soort zaken kunnen we ons niet veroorloven"

Gepubliceerd: maandag 15 februari 2021 om 21:05ma 15-02-2021 om 21:05

De Belgische voetbalcompetitie kwam afgelopen weekend in een verkeerd daglicht te staan. De winterse omstandigheden zorgden voor drie afgelaste wedstrijden, dat kon op geen goede reacties rekenen. Ook Pro League-CEO Pierre Francois was hard voor de Belgische competitie: "Dit soort zaken kunnen we ons niet veroorloven".

Drie wedstrijden werden afgelopen weekend afgelast wegens een te gevaarlijk veld om op te spelen, sommige delen van het veld waren nog bevroren. Onder meer Club Brugge, KV Oostende, KRC Genk en Charleroi zagen hun wedstrijd uitgesteld worden. Hierdoor ontstond een hevige discussie omtrent de veldverwarming, ook in de Raad van Bestuur van de Pro League zette de afgelastingen het tot nadenken. CEO Pierre François had zich bedenkingen om enkele zaken: "Alles hangt natuurlijk af van de interpretatie van de scheidsrechter. Hij beslist, dat is de wet van het spel. Ik stel vast dat er in Kortrijk vorige week gespeeld is en in Leuven vrijdagavond. Die velden waren ook niet helemaal bespeelbaar", liet François weten.

Zondagmiddag kwam er een scheidsrechter naar het veld van Charleroi kijken maar die besliste nog niets, het was wachten op de hoofdscheidsrechter om de finale beslissing te nemen. Ondertussen werden de afstanden wel al afgelegd door beide ploegen. "Ik heb wel een brief gestuurd naar het Referee Department om de dingen toch wat anders aan te pakken. Het kan niet zijn dat er om 12u30 zondagmiddag een scheidsrechter gestuurd wordt naar Charleroi die geen finale beslissing neemt én dat de wedstrijd - door een andere ref - om 16u30 wordt afgelast. Dat zijn onnodige verplaatsingen. Ik vind dat het de hoofdscheidsrechter moet zijn die de vroege controle uitvoert", verklaarde François.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws