Sambi Lokonga toch niet bij de Rode Duivels? 'Mangala of Rits'

Sambi Lokonga toch niet bij de Rode Duivels? 'Mangala of Rits'

13-02-2021 20:44
15

De Rode Duivels zagen Axel Witsel recent uitvallen en de middenvelder dreigt ook het EK mis te lopen. Witsel werkt hard aan zijn comeback, maar er moet toch al gezocht worden naar een mogelijke vervanger. Gert Verheyen denkt te weten wie dat moet worden.

De voorbije weken werd Albert Sambi Lokonga onder andere door Vincent Kompany genoemd als een potentiële Rode Duivel. Verheyen ziet het echter anders. " Het zou vroeg zijn. Waarom zijn wij eigenlijk op zoek naar een witte merel ", vraagt Verheyen zich af in Het Nieuwsblad.

" Kijk in de eerste plaats naar wie daar al speelde. Leander Dendoncker dus, wekelijks aan de slag in de Premier League. Of telt die niet meer mee? De Duivels hebben ook al met De Bruyne en Tielemans gespeeld. Heel aanvallend, ja, maar in die eerste rondes gaan we toch niet op onze eigen helft staan, hè ", klinkt het.

Andere opties
Geen Sambi Lokonga dus, maar Verheyen schuift wel een andere naam naar voren. Op voorsprong is Orel Mangala de beste om in te brengen. Je verliest geen enkele bal meer. Intrinsiek heeft hij evenveel talent als Sambi. Hij is alleszins nog balvaster ", aldus Verheyen.

" Zag je die kans die Sambi Lokonga in de tweede helft weggaf aan Union? Als dat in de voeten van Vormer is, kan je de bal uit het net gaan plukken, hè. En waarom hebben we het dan niet over Mats Rits? Of is Sambi nu al beter misschien? Voor de nationale ploeg moet je toch matchen gespeeld hebben die de Jupiler Pro League overstijgen. Zeker op die positie", besluit Verheyen.