Deze zomer dichtbij Sevilla, nu op de bank bij Genk: Niemand is zeker

Deze zomer dichtbij Sevilla, nu op de bank bij Genk: "Niemand is zeker"

13-02-2021 09:15 Laatste update: 09:41
Jupiler Pro League 7 Reacties

Bij KRC Genk zijn er een aantal veranderingen op til. Zo zal Maarten Vandevoordt (18) voortaan het doel verdedigen, maar ook achterin zijn er nog wijzigingen. Zo is Jhon Lucumi niet langer een basisspeler. Nieuwkomer Mark McKenzie houdt de Colombiaan namelijk op de bank.

Afgelopen zomer weigerde Genk nog een bod van Sevilla FC. Intussen is Lucumi niet eens meer zeker van zijn basisplaats. "Ik heb daarover een goed gesprek gehad met Lucumi", vertelde John van den Brom in Het Belang van Limburg. "Ik geef niet altijd iedereen uitleg over de redenen dat hij op de bank zit. Gezien de staat van dienst vond ik wel dat ik even moest praten met Lucumi."

"Ik heb hem gezegd dat niemand zeker is van zijn plaats. Jhon presteerdeniet superslecht de voorbije weken, maar supergoed was het ook niet. Als dan iemand als McKenzie zijn kans krijgt en die met beide handen grijpt, dan is het niet zo moeilijk om deze beslissing te maken. Het mag ook geen tombola worden. Wat goed is, blijft staan. Die vastigheid wil je als coach, maar ook als spelersgroep."

De kans is reëel dat Lucumi deze zomer verkocht wordt door Genk. Toch kan een statuut als bankzitter ook de Limburgers duur te staan komen, zeker wanneer zijn marktwaarde zou kelderen. Dimitri De Condé en co houden de situatie wellicht nauwlettend in de gaten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie