Ngawa: Met hun nieuwe coach lijkt het alsof er een shock door die ploeg ging

Ngawa: "Met hun nieuwe coach lijkt het alsof er een shock door die ploeg ging"

11-02-2021 18:27

Oud-Heverlee Leuven moet niet meer aan de bak in de Beker van België, het werd uitgeschakeld in eigen huis door Cercle Brugge. Door die nederlaag kon OHL al drie wedstrijden in eigen huis niet meer winnen. De troepen van Marc Brys willen graag vrijdagavond, tegen KV Kortrijk, nog eens thuis winnen.

Tegen AA Gent (0-3), Beerschot (0-1) en in de beker tegen Cercle Brugge (2-3) dat waren de laatste drie thuiswedstrijden van Oud-Heverlee Leuven. Na een goede start in de competitie zakte Oud-Heverlee Leuven stilletjes aan weg in het klassement. Momenteel staat het genoteerd op een 9e plaats op gelijke stand met Beerschot, en op vier punten van Play Off 1. Alles is dus nog mogelijk maar daarvoor moeten de jongens van Marc Brys starten met hun thuiswedstrijden te winnen. 

Dat beseft ook verdediger Pierre-Yves Ngawa. "Wij moeten onze thuisreputatie in ere herstellen. Onze tegenstanders moeten weer met een bang hart naar Den Dreef afzakken. Winnen tegen Kortrijk moet daar een eerste stap in zijn", liet de Ngawa weten aan Het Laatste Nieuws

De trainerswissel heeft volgens Ngawa veel losgemaakt bij KV Kortrijk. "Het wordt moeilijk. Ik zag hun bekermatch tegen Standard. Met hun nieuwe coach lijkt het alsof er een electroshock door die ploeg ging. Maar als wij spelen zoals in de tweede helft tegen Standard, zelf scoren en weinig weggeven, moeten wij de drie punten thuis kunnen houden", sloot Ngawa af.