Lamkel Zé lijkt herboren: De mensen van Antwerp zouden Leko moeten bedanken

Lamkel Zé lijkt herboren: "De mensen van Antwerp zouden Leko moeten bedanken"

10-02-2021 08:00
2

Didier Lamkel Zé lijkt herboren bij Royal Antwerp FC. Sinds de komst van Frank Vercauteren kreeg de Kameroener een nieuwe kans en die lijkt hij met beide handen te nemen. René Vandereycken vindt zelfs dat het vertrek van Ivan Leko bevrijdend werkte voor beide partijen.

"Eigenlijk zouden de mensen van Antwerp ook Ivan Leko moeten bedanken dat hij is vertrokken", steekt de ex-bondscoach van wal in Het Nieuwsblad. "Want onder Leko was het heel moeilijk geweest om Lamkel Zé nog te laten spelen. Met Vercauteren als nieuwe coach was het makkelijker uit te leggen aan de achterban dat hij gewoon op de Bosuil bleef. Want ten eerste is hij op dit moment bijna onmisbaar, zeker nu Mbokani out is."

Al lijkt het verlengd verblijf  van Lamkel Zé op de Bosuil ook financieel een interessante beslissing  van Antwerp. "En tweede: Luciano D'Onofrio is geen dommerik. Als hij hem nu had verkocht, was dat aan een veel lagere prijs geweest, want iedereen wist dat hij weg moest. Dat was kapitaalvernietiging geweest", besluit Vandereycken.