Ongezien financieel verlies voor RSC Anderlecht, Genk en Club Brugge winnaars

Ongezien financieel verlies voor RSC Anderlecht, Genk en Club Brugge winnaars

05-02-2021 18:57 Laatste update: 18:58
Jupiler Pro League 130 Reacties

Voor RSC Anderlecht blijft het financieel niet al te best gaan. Het boekte in 2019 al een recordverlies van 25 miljoen euro, maar doet een jaar later nog slechter. KRC Genk is dan weer de grote winnaar.

Uit cijfers van de Pro League blijkt namelijk dat Anderlecht in het seizoen 2019-2020 maar liefst 34,8 miljoen euro verlies heeft geleden. Daarmee doet het nog een pak slechter dan het jaar daarvoor, toen het 25 miljoen euro verlies leed.

Het doet in 2019-2020 ook een pak slechter dan de rest in ons land. Zo leed Anderlecht maar liefst twintig miljoen euro meer verlies dan eerste achtervolgers Oud-Heverlee Leuven en Royal Antwerp FC. Zij leden beiden veertien miljoen euro verlies.

Financieel draait overigens vrijwel elke Belgische club geen al te best jaar. Amper zes clubs slaagden erin om ook winst te boeken in het boekjaar 2020. Meer bepaald gaat het om Waasland-Beveren, KV Mechelen, KV Oostende, Sporting Charleroi, Club Brugge en KRC Genk.

De grote overwinning blijkt uiteindelijk KRC Genk te zijn, dat het jaar afsluit met net geen 29 miljoen euro winst. Landskampioen en competitieleider Club Brugge volgt met een winst van 24 miljoen euro.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie