Dominant Club Brugge kent weinig problemen met Standard

31-01-2021 15:21 Laatste update: 15:22
47

Club Brugge nam het zondagmiddag op tegen de ploeg in vorm, Standard Luik. De bezoekers hadden 13 op 15 en kwamen met vertrouwen richting Jan Breydel maar Club Brugge was te sterk voor de Rouches. De leider won met 3-1 van Standard en neemt zo een ruime voorsprong van 14 punten op de tweede in de stand.

Club Brugge wist wat het te doen stond met het puntenverlies van KRC Genk, het kon de kloof op de eerste achtervolger al uitdiepen tot 14 punten. Club kwam scherp uit de startblokken met een kans voor Noa Lang op aangeven van Ruud Vormer, maar het kreeg een koude douche. Want na drie munten spelen stond het 0-1 door Bope Bokadi. Een vrije trap werd doorgekopt door Joao Klauss en Bokadi was als eerste op bal om binnen te tikken. Enkele minuten later hield Simon Mignolet Club recht want Michel-Ange Balikwisha wist een goede voorzet van Hugo Siquet niet te verzilveren.

Daarna nam Club het commando over en zette Standard goed onder druk, maar grote kansen bleven echter uit. Iets na het openingskwartier stuurde Mignolet Noa Lang diep en die zette zich met een mooie individuele actie langs de lijn door en legde de bal goed achteruit op Hans Vanaken die de gelijkmaker binnen trapte. De thuisploeg bleef de druk hoog houden en Standard had moeite om de bal in de ploeg te houden. Club stak met enkele kleine kansjes het neus aan het venster en net voor de rust viel de 2-1 dan toch. Mats Rits nam een afvallende bal  in één tijd, Arnaud Bodart kon niet klemmen en Bas Dost zette de 2-1 op het bord.

Mbaye Leye probeerde iets te veranderen aan het spelbeeld door een aanvaller in de ploeg te zetten in plaats van een middenvelder. Dat plannetje werd al rap in de kiem gesmoord want drie minuten na de rust stond de 3-1 al op het scorebord. Het was Noa Lang die een fantastische actie van Clinton Mata afwerkte. De thuisploeg duwde door en ging op zoek naar het volgende doelpunt en dat kwam er ook via David Okereke maar die vertrok vanuit buitenspelpositie waardoor het doelpunt niet telde. De thuisploeg nam wat gas terug en daardoor kon Standard wat meer druk uitoefenen. Verder dan een penaltyfase kwamen de bezoekers echter niet.

Club Brugge speelde de wedstrijd volwassen uit en kreeg nog een goede kans op de 4-1 maar Charles De Ketelaere stuitte op Bodart. De leider gaat door op zijn elan en neemt 21 op 21 en heeft zo een voorsprong van 14 punten op de tweede in de stand.