Grote clubs scouten Club Brugge, vooral Lang wordt al uitvoerig bekeken

Grote clubs scouten Club Brugge, vooral Lang wordt al uitvoerig bekeken

Gepubliceerd: woensdag 27 januari 2021 om 23:05wo 27-01-2021 om 23:05

Noa Lang is dit seizoen één van de grote uitblinkers bij Club Brugge en op onze Belgische velden. De Nederlander presteert wekelijks bij Blauw-Zwart en dat lijkt ook buitenlandse clubs niet ontgaan te zijn.

Club Brugge neemt Lang komende zomer definitief over van Ajax en zal daar zo'n zes miljoen euro voor betalen. De kans bestaat echter ook dat het Lang meteen kwijt is. Zo weet de Nederlandse analist Suleyman Öztürk dat Lang al bekeken wordt door flink wat buitenlandse clubs.

"Ajax gaat veel geld verliezen op de transfermarkt als je ziet wat Lang en Sven Botman (Lille OSC) zijn geworden. Er zijn nu ook al grote clubs die bij Club Brugge komen kijken naar een 'light-versie van Neymar'. Want dat is hij. Hij is creatief, heeft een vrije rol en als ze de bal niet hebben is hij ook nog bezig met het positioneel goed staan", zegt hij op het videokanaal van Voetbal International.

Lang zit dit seizoen in de Belgische competitie al aan zeven doelpunten en zes assists in vijftien partijen. In de Champions League was hij goed voor één doelpunt en één assist in zes wedstrijden bij Club Brugge. Zijn marktwaarde wordt door transfermarkt geschat op acht miljoen euro, al zal Club Brugge daar een veelvoud van vragen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws