Laporta hekelt PSG in strijd om Messi: 'Niet doen als je voorbeeldclub wil worden'

Laporta hekelt PSG in strijd om Messi: 'Niet doen als je voorbeeldclub wil worden'

Gepubliceerd: dinsdag 26 januari 2021 om 09:28di 26-01-2021 om 09:28

Joan Laporta, presidentskandidaat bij FC Barcelona, heeft verontwaardigd gereageerd op de openlijke interesse van Paris Saint-Germain in Lionel Messi. De Argentijn beschikt over een aflopend contract in Camp Nou en Leonardo, de technisch directeur van PSG, hoopt daar gebruikt van te kunnen maken.

Ronald Koeman liet zich in een eerder stadium al uit over de interesse van de Franse grootmacht in Messi. De Nederlander hield het hoofd koel. "Als jullie aan mij zouden vragen of ik interesse heb in Neymar en Mbappé zou ik ook ja zeggen, dus dat is hetzelfde", gaf Koeman aan.

Laporta kan zich echter totaal niet vinden in de uitspraken van Leonardo en haalt uit. "Wij zijn altijd respectvol en vragen hetzelfde aan PSG. Ze moeten niet proberen om ons te destabiliseren", vertelt de presidentskandidaat in gesprek met TVE

Laporta hoopt Messi te kunnen verleiden tot een langer verblijf bij Barcelona, maar gezien de financiële situatie van de Spaanse club lijkt dat een lastig verhaal te worden. "We zitten middenin het seioen, ik denk niet dat het dan eerlijk is om dan over een speler van een andere club te praten", vervolgt Laporta. "Ze hadden ook kunnen zwijgen. Als PSG een voorbeeldclub wil worden, moet het zich niet bezighouden met dit soort dingen."

Opvallend feit is dat Barcelona druk bezig is om Manchester City-verdediger Eric García transfervrij naar Camp Nou te halen, omdat de club nauwelijks ruimte heeft om transfersommen uit te geven.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Laporta hier gelijk?

Ja
41%
Nee
59%
(44 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws