Manchester United schakelt Liverpool en Origi uit in FA Cup

24-01-2021 20:18

Manchester United heeft zich ten koste van Liverpool geplaatst voor de achtste finale van de FA Cup. De koploper in Engeland won van de regerend landskampioen: 3-2. Divock Origi viel in

De wedstrijd was een herhaling van het affiche van vorige week. Toen troffen beide ploegen elkaar in de competitie en werd het 0-0.

De neutrale toeschouwer was getuige van een bijzonder schouwspel dat op en neer ging. Liverpool kwam na achttien minuten op voorsprong door een knap stiftje van Mohamed Salah, waarna Mason Greenwood op aangeven van Marcus Rashford de stand gelijk wist te trekken. Beide ploegen wist daarna sporadisch gevaar te stichten.

Vlak na rust greep Man United de leiding. Rashford bediende Greenwood in de eerste helft, maar bij de 2-1 was dat andersom. Rashford werd op eigen helft bediend door Greenwood en rondde knap af. Toen Salah er weer 2-2 van wist te maken, werd Van de Beek gewisseld voor Bruno Fernandes. De middenvelder had meteen impact op de wedstrijd.

De Portugees besliste de wedstrijd op Old Trafford. Fernandes schoot twaalf minuten voor tijd een vrije trap binnen en bezorgde zijn ploeg daarmee een plek in de volgende ronde van de FA Cup. Edinson Cavani had het duel nog kunnen beslissen, maar kopte op de lat.