Standard is weer helemaal terug na winst tegen Charleroi

Standard is weer helemaal terug na winst tegen Charleroi

Gepubliceerd: zondag 24 januari 2021 om 20:08zo 24-01-2021 om 20:08

Standard heeft zijn kans om de top-vier binnen te glippen met beide handen gegrepen. Charleroi werd met 3-2 over de knie gelegd na een boeiende partij. Voor Leye is het al de vierde opeenvolgende zege als hoofdcoach van Standard, hij liet nog geen enkele steek vallen.

Met een negen op negen begon Standard vol vertrouwen aan de thuismatch tegen rivaal Charleroi. Dat vertrouwen kreeg al bijzonder snel nog een duwtje in de rug, Standard wist bij de eerste mogelijkheid meteen te scoren. Winteraankoop Klauss wist een voorzet van Amallah in doel te werken.

De Luikenaars hadden na het openingsdoelpunt alles onder controle, Charleroi wist echter uit het niets langszij te komen. Op het halfuur haalde Fall verschroeiend uit, zijn kanonskogel ging via de lat in doel. Een kleine verrassing was dat, Standard wist de situatie echter snel recht te zetten. Enkele minuten later vloerde Balikwisha Charleroi-doelman Penneteau: 2-1. Zowel Standard als Charleroi toonden zich uitermate efficiënt voor doel.

Het leuke spelbeeld werd in de tweede helft doorgetrokken, dit keer was het echter Charleroi dat meteen de bovenhand nam. Dat resulteerde in minuut 65 in een gelijkmaker, het was opnieuw Fall die Charleroi langszij bracht. De zebra’s waren duidelijk niet tevreden met een punt en bleven doordrukken, het was echter Standard dat tien minuten voor tijd voor de derde keer op voorsprong klom. Met een erg knappe kopbal scoorde Muleka: 3-2.

Het sein voor Charleroi om nog eens alles op alles te zetten. Het bracht echter geen soelaas meer, Standard hield de driepunter thuis. Doelman Penneteau kreeg helemaal in het slot van de wedstrijd nog een rode kaart nadat hij de bal buiten de zestien raakte. Voor Mbaye Leye is het de vierde opeenvolgende zege als hoofdcoach bij Standard, hij loodst de club inmiddels de top-vier binnen. Charleroi blijft steken op een gedeelde achtste plaats.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Haalt Standard PO1?

Ja
80%
Nee
20%
(199 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws