Breaking news

Lang en Vanaken terug bij Club Brugge, toptalent Mbamba krijgt kans

UPDATE: ‘Anderlecht bereikt akkoord over hogere aankoopoptie Bundu’

UPDATE: ‘Anderlecht bereikt akkoord over hogere aankoopoptie Bundu’

Gepubliceerd: zondag 24 januari 2021 om 16:16zo 24-01-2021 om 16:16

Laatste update: dinsdag 26 januari 2021 om 09:44di 26-01-2021 om 09:44

De transfer van Mustapha Bundu naar FC Kopenhagen is bijna in kannen en kruiken. De overstap van de 23-jarige flankaanvaller zou tijdens de komende uren volledig worden afgerond. Bundu wordt door paars-wit uitgeleend met een aankoopoptie.

Anderlecht was de voorbije weken al enorm actief op de transfermarkt. Door de komst van onder andere Aboulaye Diaby en Jacob Bruun Larsen was Bunde helemaal overbodig geworden bij het elftal van coach Vincent Kompany. Kopenhagen gooit hem nu een reddingsboei.

De Deense club van coach Jess Thorup zal Bundu de komende zes maanden huren. Kopenhagen heeft ook een aankoopoptie van 2,5 miljoen euro. Dat is ongeveer het bedrag dat Anderlecht vorige zomer aan Aarhus overmaakte om de flankaanvaller weg te plukken.

Bundu heeft nooit kunnen overtuigen in Brussel. Hij kende -mede door blessure- een slechte voorbereiding en kon zich nooit doorzetten. Bundu mocht negen keer opdraven van Kompany, maar dat was nooit een succes.

Update: Bundu mag zijn kastje leegmaken bij Anderlecht. Paars-wit en de speler hebben immers een akoord bereikt met FC Kopenhagen. Dat meldt BT. De huurdeal was al bijna rond, maar de twee ploegen onderhandelden dit weekend nog over de aankoopoptie. Anderlecht ging voor 3 miljoen euro. Kopenhagen ging voor 2,5 miljoen euro. Bundu moet nu in Denemarken nog zijn medische testen afleggen. Daarna kan de huurdeal officieel worden.

Update: Volgens Le Soir heeft RSC Anderlecht een akkoord gevonden met FC Kopenhagen over de uitleenbeurt van Mustapha Bundu. De aankoopoptie zou hoger liggen dan het aankoopbedrag van 2,8 miljoen euro dat paars-wit op tafel legde.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws