Vanaken zei nee tegen transfer: Daar is toen serieus over nagedacht

Vanaken zei nee tegen transfer: "Daar is toen serieus over nagedacht"

Gepubliceerd: zondag 24 januari 2021 om 12:15zo 24-01-2021 om 12:15

Hans Vanaken keert zondag terug bij Club BruggeHet Belang Van Limburg ging langs bij vader Vital Vanaken en sprak er onder meer over de toekomst van zijn zoon.

"Enkele maanden geleden was er interesse van West Ham", bevestigt Vital. "Daar is toen serieus over nagedacht. Maar voor zo'n stap moet het hele plaatje kloppen. Financieel, sportief en familiaal. In Brugge speelt hij elk jaar voor de prijzen. Bij een Engelse middenmoter niet. Dat is punt één."

Ook het familiale speelt en rol. "Hij en zijn vrouw Lauren zijn heel gelukkig bij Club. Moet je dan per se naar het buitenland gaan, puur om te kunnen zeggen: 'Ik ben daar geweest'? Ik sluit niet uit dat hij ooit het buitenland opzoekt. Maar stel dat het niet gebeurt. Is dat dan een gebrek aan ambitie? Nee. Zonder ambitie had hij niet het palmares dat hij heeft."

Geluk is dus het belangrijkste. "Absoluut. Je moet je eigen weg volgen en niet de weg die anderen je willen aanpraten. Hans staat goed in het leven. Hij is fier, maar voelt zich niet meer dan iemand anders. Hou het simpel en blijf met beide voeten op de grond. Zo is hij opgevoed. Iemand zei ooit tegen mij: 'Voetbal is het belangrijkste van alle onbelangrijke dingen'. Zo is het. Hoewel. Misschien is het ook niet goed als je te veel relativeert."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws