Breaking news

VP Analyse: Standard herleeft, Club Brugge zoekt ritme, maar waar was de VAR?

Als we nu niet meegaan in BeNeLiga worden we echt een lilliputtercompetitie

"Als we nu niet meegaan in BeNeLiga worden we echt een lilliputtercompetitie"

Gepubliceerd: zaterdag 23 januari 2021 om 10:10za 23-01-2021 om 10:10

KRC Genk staat momenteel op de tweede plaats in het klassement. Ondanks alle problemen die de club gekend heeft, in het begin van de competitie, een slechte start en enkele trainerswissels blijft de Club stabiel meedraaien voorin. Voorzitter van de club Peter Croonen gelooft in zijn ploeg om mee te strijden maar hij denkt dat we op lange termijn naar een BeNeLiga moeten gaan.

Peter Croonen is voorzitter van KRC Genk en van de Pro League. Een combinatie die soms voor heikele situaties zorgt, denken we maar aan de klacht die KRC Genk indiende voor het onbespeelbare terrein op Moeskroen en die klacht die dan werd teniet werd gedaan door de Pro League. "Ik zie het probleem niet. De club moet opkomen voor haar eigen belangen, het feit dat ik voorzitter van de Pro League ben, mag daar niet in meespelen. Als een dergelijke situatie zich opnieuw voordoet spelen we gewoon niet", liet de voorzitter weten aan Het Laatste Nieuws.

De voorzitter van de Pro League wil vooruit met de Belgische competitie, in die twee jaar voorzitterschap heeft Croonen al enkele stappen gezet. "Het is heel intensief geweest. Kijk, wij willen het Belgisch voetbal klaarstomen voor de toekomst. Transparantie in transferdossiers en de rol van de makelaars, de antiwitwaswet, verdere samenwerking met de overheid en natuurlijk het competitieformat inclusief de optie van een BeNeLiga", verklaarde Croonen aan Het Laatste Nieuws.

Ook KRC Genk is een voorstander van de BeNeLiga liet Croonen verstaan: "Wij zijn principieel pro. Er zijn drie grote uitdagingen. Sportief denk ik dat iedereen het erover eens is dat een BeNeLiga een stap vooruit zou zijn. Maar kunnen wij op die manier ook grotere budgetten gemobiliseerd krijgen, waardoor je in een internationale context meer middelen hebt om sportief de strijd aan te gaan met grotere Europese clubs? Het antwoord is ja. De tweede uitdaging zijn die Europese tickets. Wij willen hetzelfde aantal Europese tickets behouden. Uefa was daar aanvankelijk terughoudend over, maar Ceferin (Uefa-voorzitter, red.) heeft nu toch gezegd dat ze strategisch moeten kijken naar 'cross-border' competities."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moeten we naar een BeNeLiga overschakelen?

Ja
64%
Nee
36%
(286 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws