'Doorbraak voor Club Brugge en Cercle Brugge: groen licht in stadiondossier'

'Doorbraak voor Club Brugge en Cercle Brugge: groen licht in stadiondossier'

Gepubliceerd: vrijdag 22 januari 2021 om 17:05vr 22-01-2021 om 17:05

Laatste update: vrijdag 22 januari 2021 om 17:29vr 22-01-2021 om 17:29

Bij Club Brugge staat men weer een enorme stap dichter bij een nieuw stadion. Ook de Raad van State heeft groen licht gegeven voor het nieuwe stadion, waardoor men bij Blauw-Zwart mag beginnen dromen van de nieuwe voetbaltempel.

De Raad van State heeft een gunstig advies gegeven in het stadiondossier. De Vlaamse regering keurde het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) voor een voetbalstadion en bedrijventerrein langs de Blankenbergse Steenweg ook goed, waardoor Club Brugge en Cercle opnieuw een belangrijke stap hebben gezet. Dat bevestigde Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) aan Krant van West-Vlaanderen.

"De twee voetbalclubs uit Brugge hadden al langer nood aan een nieuw stadion met meer capaciteit dat voldoet aan zowel de huidige comfort- als sporttechnische eisen. Maar dit dossier gaat nog een stuk verder. Zo voorzien we ook ruimte voor economische ontwikkeling en wordt de ruimtelijke impact zo maximaal mogelijk beperkt", geeft ze aan.

Het plan is om op de huidige Jan Breydel-site een nieuw stadion te zetten voor Club Brugge, terwijl Cercle zou verhuizen naar de Blankenbergse Steenweg. Het GRUP zal vijftien dagen na publicatie van het besluit in het staatsblad in werking treden. Daar zijn wel nog beroepsprocedures tegen mogelijk. De stad Brugge voerde daarom de voorbije maanden al gesprekken met mogelijke beroepsindieners om procedures te vermijden.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws