Voetbalpensioen Deschacht nog niet ter sprake gekomen: Heb het uitgesteld

Voetbalpensioen Deschacht nog niet ter sprake gekomen: "Heb het uitgesteld"

Gepubliceerd: donderdag 21 januari 2021 om 23:45do 21-01-2021 om 23:45

Binnenkort staat er een belangrijke verjaardag op het programma voor Olivier Deschacht. De ervaren verdediger wordt op 16 februari al veertig jaar oud. Is dat ook het jaar waarin hij stopt met voetballen?

"Ik ben er trots op dat ik nog steeds voetbal", geeft Deschacht aan bij Eleven Sports. "Een voetballer begint op die leeftijd aan zijn 'tweede leven', maar ik ben nog steeds bezig aan mijn eerste leven", klinkt het.

Komt er dan binnenkort ook een voetbalpensioen aan? "Ik blijf nog zeker bezig tot april", zegt Deschacht. "Ik voel me fysiek nog enorm goed en ging normaal gezien in januari beslissen, maar dat heb ik uitgesteld. Het is een speciaal seizoen voor Zulte Waregem en ik wil uitkijken wat er gebeurt."

Trainer Deschacht
Intussen kan Deschacht toch al beginnen denken over zijn dagen na zijn profcarrière. "Ik spreek er veel over met mensen die al gestopt zijn. Die zeggen dat ik iets moet vinden om me mee bezig te houden, maar daar denk ik anders over. Volgens mij ga ik een jaartje gewoon niets doen en genieten van een periode zonder voetbal en me focussen op mijn andere hobby's."

Dus binnenkort nog geen trainer Deschacht? "Ik ben bezig aan een trainersdiploma, maar ik weet het nog niet. Die beslissing heb ik nog niet genomen", besluit Deschacht.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws