Lefevere na één jaar bij Anderlecht: Ben geschrokken van reacties

Lefevere na één jaar bij Anderlecht: "Ben geschrokken van reacties"

Gepubliceerd: donderdag 21 januari 2021 om 12:00do 21-01-2021 om 12:00

Laatste update: donderdag 21 januari 2021 om 12:40do 21-01-2021 om 12:40

Patrick Lefevere zit sinds een jaar in de Raad van Bestuur bij Anderlecht. Bij zijn benoeming was er heel wat kritiek, en dat heeft Lefevere wel degelijk verbaasd. 

"Ik ben geschrokken van de reacties van de mensen", klinkt het bij Sporza. "Dat nieuws werd heel negatief onthaald, heel anders dan in de koers. Blijkbaar ben je ofwel blauw, mauve of rood, maar nooit gewoon voetbal. Ja, ik ben vaak naar Anderlecht geweest, maar dat was vooral omdat ik opkeek naar het werk van Michel Verschueren, onder meer met de loges en de vips. Maar ik ben later ook nog naar Club, Gent,... geweest, overal eigenlijk."

Door de coronacrisis kon Lefevere nog niet veel doen. "Ik heb Kompany één keer ontmoet en voor de rest heb ik niemand meer gezien. Ik heb wel wat te doen met Kompany. Hij is met luide trom binnengehaald, maar moet met enkele jonge paarden het seizoen redden. Hopelijk halen ze de Europa League, zodat ze nog wat geld kunnen incasseren. Anders wordt het heel moeilijk."

Anderlecht moet nu hoe dan ook resultaten halen. "Ik heb altijd gezegd dat paniek een slechte raadgever is, maar je voelt de stress bij zo'n Kompany wel toenemen. Anderlecht wordt ook altijd afgerekend op het verleden, wat er nu niet meer is. Maar Rome en Parijs zijn ook niet op één dag gebouwd."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws