Zulj slaat terug na kritiek bij Anderlecht: “Dat moeten jullie eens leren”

Zulj slaat terug na kritiek bij Anderlecht: “Dat moeten jullie eens leren”

Gepubliceerd: donderdag 21 januari 2021 om 08:12do 21-01-2021 om 08:12

Peter Zulj is met drie doelpunten in twee wedstrijden uitstekend begonnen bij het Turkse Goztepe. RSC Anderlecht leent de middenvelder uit nadat Zulj niet veel kansen op speeltijd had onder Vincent Kompany.

Tegenover Het Nieuwsblad spreekt Zulj over zijn periode onder Kompany met nul goals. “Dat was frusterend, ja. Ik was gekomen als spelverdeler, maar Kompany speelde mij uit als defensieve middenvelder. Dat is simpelweg mijn positie niet. Ik moet dichter bij de goal spelen om bepalend te kunnen zijn. Je ziet dat het nu wel lukt in Turkije. Het niveau ligt hier nochtans niet lager dan in België. Ik voel me gewoon beter.”

Zulj kreeg soms de wind van voren. Na de nederlaag tegen Beerschot zette Kompany hem in de tribune. “Harde kritiek? Pfff, van kritiek in België lig ik niet wakker. Jullie moeten eens leren dat er verschillende types voetballers zijn. Ik ben iemand die voetbalt op intuïtie. Mijn spel is voelen waar ik moet staan en waar de bal moet komen.”

“Ja, in Anderlecht kreeg ik ook enkele kansen als tien, maar er waren zo veel richtlijnen”, gaat Zulj verder. “Een spelverdeler moet dit en dat doen, een defensieve middenvelder moet daar en ginder lopen... Spontaan voetbal was er niet meer bij en daarom kon ik me niet ontplooien. Ik heb ook bijgeleerd van een topper als Kompany, maar hij verkoos andere types.”

“België heeft nooit van mij gehouden. Zo werkte ik toch enkele matchen af waarin ik wel belangrijk was door duels te winnen en het evenwicht in het team te bewaren, maar dan nog kwam er commentaar. Er is een stempel op mij gedrukt, terwijl de kritiek in België bullshit was. Als een speler niet scoort, is hij slecht. Als hij wel scoort, is hij goed… Komaan zeg”, aldus Zulj.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Zulj hier gelijk?

Ja
63%
Nee
37%
(369 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws