Van den Brom wanhoopt niet: Vertrouwen dat we prestaties weer kunnen omkeren

Van den Brom wanhoopt niet: "Vertrouwen dat we prestaties weer kunnen omkeren"

Gepubliceerd: woensdag 20 januari 2021 om 16:13wo 20-01-2021 om 16:13

De wittebroodsweken van John van den Brom liggen inmiddels helemaal achter ons. Zijn KRC Genk ging onderuit tegen achtereenvolgens KV Kortrijk en Royal Excel Moeskroen. Nu KAA Gent over de vloer komt, willen de Limburgers de rug weer rechten.

Kroonde Genk zich eind 2020 nog tot herfstkampioen, dan bracht het nieuwe jaar heel wat minder vreugde. Midden januari is de achterstand op koploper Club Brugge plots opgelopen tot zeven punten. Van den Brom zag het met lede ogen aan, maar blijft strijdvaardig. "De jongens en ik hebben er vertrouwen in dat we de prestaties weer kunnen omkeren", klinkt het bij de Nederlander.

Afgelopen zaterdag liepen de frustraties hoog op. Op het veld van Moeskroen ging Genk met 1-0 ten onder, al lag dat hoofdzakelijk aan de besneeuwde grasmat, luidde de Genkse analyse achteraf. "Elke wedstrijd staat op zich, het heeft geen zin om terug te blijven kijken", verzekert van den Brom dat die partij niet meer in de kopjes speelt.

Goed nieuws kwam er dan weer uit de ziekenboeg. "Angelo en Jere hebben nergens nog last van na vorige week", verwijst van den Brom naar vleugelverdedigers Preciado en Uronen. "Ze zijn klaar voor morgen".

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Geraakt Genk moeiteloos in Play-Off 1?

Ja, daar twijfel ik niet aan
36%
Het zal PO1 wel halen, maar het zal toch nog moeite kosten
44%
Dat wordt kantje-boordje
13%
Nee, ik zie hen PO1 eigenlijk niet halen
7%
(114 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws