Weinig steun voor Kompany: 'Reglement moet niet aangepast worden voor hem'

Weinig steun voor Kompany: 'Reglement moet niet aangepast worden voor hem'

Gepubliceerd: maandag 18 januari 2021 om 09:29ma 18-01-2021 om 09:29

Vincent Kompany was helemaal niet tevreden met de wedstrijdleiding tegen KAS Eupen. "We lopen achter", klonk het na de partij. Bikkelharde kritiek op de Belgische scheidsrechters, maar volgens Johan Verbist is die niet terecht.

Na de verloren wedstrijd tegen Eupen gaf Kompany aan dat "scheidsrechters zich moeten aanpassen". Volgens hem is het niveau van de Belgische scheidsrechters niet goed genoeg, maar die kritiek is in het verkeerde keelgat geschoten bij ex-scheidsrechtersbaas Verbist.

"Ik vind niet dat het reglement moet aangepast worden omdat Kompany anders wil voetballen", klinkt het bij Het Nieuwsblad. "Ik begrijp wel dat het moderne voetbal steeds sneller wordt, maar we moeten toch bepaalde limieten afbakenen. Het is gewoon een moeilijk evenwicht. Allemaal goed en wel om meer te laten doorspelen, tot er eens een zware blessure volgt uit zo'n stevige tackle. Dat is dansen op een slappe koord."

Ook het huidige scheidsrechterskorps kon naar verluidt niet lachen met de kritiek van Kompany. Volgens La Dernière Heure was men dan ook bijzonder ontevreden met de uitlatingen van de coach van Anderlecht.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws