Genk werd in snelheid gepakt door Parma voor jonge debutant Dierckx (17)

Genk werd in snelheid gepakt door Parma voor jonge debutant Dierckx (17)

Gepubliceerd: maandag 18 januari 2021 om 08:44ma 18-01-2021 om 08:44

De Serie A zag afgelopen weekend een jonge Belg debuteren. De amper zeventienjarige Daan Dierckx kreeg zijn eerste minuten bij Parma. Amper twee weken na zijn vertrek bij KRC Genk, waar men wel flink wat potentieel zag in de jonge verdediger.

Amper zeventien jaar oud, maar Dierckx mocht afgelopen weekend al debuteren in de Serie A. Daarmee werd hij ook de eerste speler uit 2003 die dat mocht doen in de Italiaanse hoogste klasse. Bij KRC Genk zal het toch voor een ietwat zuur gevoel hebben gezorgd.

De zeventienjarige Dierckx verliet Genk namelijk amper twee weken geleden voor een Italiaans avontuur. "Zijn overgang naar Parma was voor ons ook een verrassing. Hij kwam in aanmerking voor een profcontract. Maar nog voor we konden praten, was de deal met Parma rond", zegt Roland Breugelmans, jeugdcoördinator bij Genk in Het Laatste Nieuws.

Moderne verdediger
Bij Genk was men ook overtuigd van Dierckx, die een moderne verdediger blijkt te zijn. "Hij heeft een uitstekend kopspel en een goeie lange bal in de benen. Ook positioneel is hij erg goed", zegt Breugelmans.

"Ik herinner me dat hij bij een stage met de U15 van Genk in Bologna een paar wedstrijden voor ons over de streep trok met het hoofd. Dat maakte een bepaalde indruk. In Italië zoeken ze dat soort gasten er dan graag uit, hé", aldus Breugelmans.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws