Kompany hard voor Vlap: Wat ik wil zien is werklust, nederigheid en intensiteit

Kompany hard voor Vlap: "Wat ik wil zien is werklust, nederigheid en intensiteit"

08-01-2021 21:20
7

Anderlecht herbegint zondag tegen OH Leuven. Percy Tau is vertrokken, Yari Verschaeren is out en Majeed Ashimeru is er nog niet. Coach Vincent Kompany zoekt dus naar een nieuwe spelverdeler en Michel Vlap hoopt op een kans. Alleen is de RSCA-trainer geen al grote fan van de Fries. "Met de juiste ingesteldheid mag iedereen rekenen op een nieuwe kans."

Michel Vlap zat bij de laatste match in december - tegen Beerschot - niet eens in de selectie. Het waren jonkies als Aounar El Hadj en Mario Stroeykens die de voorkeur kregen. Velen stelden zich toen al vragen over de toekomst van Vlap bij Anderlecht. Ondertussen is de Nederlander wel op scherp gezet. Hij hoopt op een nieuwe kans tegen OHL. Als die er nu niet komt, lijkt het hopeloos.

"Of iemand speelt, hangt meer van de speler zelf af dan van de trainer", aldus Vincent Kompany. "Ik heb in mijn kern veel jongens die op bepaalde posities uit de voeten kunnen. Niemand ligt helemaal onderaan de schuif en niemand ligt helemaal bovenaan de schuif. Ik heb iedereen al kansen gekregen en met de juiste ingesteldheid kan iedereen rekenen op nieuwe kansen. We spelen heel veel wedstrijden in januari en gaan iedereen nodig hebben."

Vince The Prince gaat niet graag in op concrete namen maar na uiteindelijk trad Kompany toch wat meer in detail. "Vlap? Wat ik wil zien is werklust, nederigheid en intensiteit. Dat wil ik bij elke speler zien. Dat zijn mijn drie basisprincipes en wie die toepast laat het niveau stijgen. Dan kunnen ze hun talent en de bovengemiddelde techniek tonen die elke Anderlecht-speler bezit", liet de trainer van Anderlecht weten.