Onlangs gegeerd door Belgische topclub, nu elders aan de bak: Club-doelwit Gaich

Onlangs gegeerd door Belgische topclub, nu elders aan de bak: Club-doelwit Gaich

Gepubliceerd: donderdag 7 januari 2021 om 08:00do 07-01-2021 om 08:00

Laatste update: donderdag 7 januari 2021 om 23:41do 07-01-2021 om 23:41

Naar goede gewoonte gaan de Belgische topclubs tijdens de winterse transferperiode op zoek naar die ene witte raaf. Dat levert steevast een lawine aan geruchten op. Soms zijn die ook waarheid, maar slaagt de geïnteresseerde partij er niet in om een aantrekkelijk target over de streep te trekken. Hoe het vervolgens met die jongens loopt, is niet altijd bekend. VoetbalPrimeur.be zoekt het graag uit! In de eerste aflevering van deze nieuwe reeks: Adolfo Gaich.

De flirt
De voorbije jaren is Club Brugge uitgegroeid tot dé vaandeldrager van het Belgische voetbal. Toch bleef er regelmatig een blinde vlek in het elftal van Philippe Clement: de nummer negen. Sinds het vertrek van Wesley Moraes wedde Club op verschillende paarden om de voorhoede te dragen. De 21-jarige Gaich was in het voorjaar van 2020 de hoofdkandidaat. Ondanks zijn leeftijd had de youngster zich nadrukkelijk laten opmerken, niet in het minst bij de jeugdelftallen van de Argentijnse nationale ploeg.

Blauw-Zwart leek de Zuid-Amerikaan eigenlijk vrij snel op het droge te hebben, tot eigenaar San Lorenzo geld geroken had en de prijs nadrukkelijk de hoogte in joeg. Uiteindelijk haakte Vincent Mannaert af en ging CSKA Moskou met de veelbelovende spits lopen. In de plaats van Gaich versterkte Club zich met … Michael Krmencik. Een succes werd dat allerminst, want die laatste gaat zijn geluk inmiddels beproeven bij het Griekse PAOK.

Hoe vergaat het Gaich momenteel?
Medio 2020 landde zijn vliegtuig dus in de Russische hoofdstad. CSKA Moskou, dat het vorige seizoen net als vierde had afgerond, zag in Gaich in eerste instantie een interessante wissel voor de toekomst, al werd stiekem gedroomd van meer. Het scorend vermogen van de Russen lag immers behoorlijk laag. Dat euvel is intussen slechts deels verholpen. In de huidige editie van de Premjer Liga staat CSKA op een tweede stek, met het tweede hoogste aantal gemaakte doelpunten. Enkel koploper Zenit Sint-Petersburg steekt op alle vlakken wat boven de concurrentie uit.

Toch blijft trainer Viktor Goncharenko met kopzorgen achter. Hoewel zijn elftal 35 treffers wist te maken in negentien duels, zaten de spitsen daar amper voor iets tussen. Ook Gaich niet. Het eerdere doelwit van Club Brugge mocht slechts twee keer aan de aftrap verschijnen in de nationale competitie, maar viel wel elf keer in. Daarin lukte hij welgeteld … nul goals. Goncharenko brandt met andere woorden geregeld een kaars voor zijn jonkie als supersub, maar die rol is Gaich niet bepaald op het lijf geschreven. De Argentijn wist wel al te juichen in het shirt van zijn nieuwe werkgever, want Europees trof hij één keer raak, op bezoek bij AC Wolfsberger (1-1). Dat is voorlopig slechts een doekje voor het bloeden.

Wat als ...
Gaich voor Club had gekozen? Een Brugs verblijf had het carrièrepad van Gaich misschien wel gunstig kunnen stemmen. Qua speelminuten staat de teller in Moskou nu op zo’n 300 competitieminuten. Dat hadden er onder Clement meer kunnen zijn, aangezien de coach van Club al tijden zoekende is naar een vaste diepe spits én hij een aanhanger is van een rotatiesysteem.

Bij CSKA lijkt dat minder het geval. Fedor Chalov krijgt er de voorkeur. Die zit momenteel ook slechts aan vijf competitiegoals, maar heeft als Rus een stapje voor … Waar Gaich eigenlijk het meeste nood aan lijkt te hebben, is een ervaren rot die hem de Europese kneepjes van het vak leert. Die loopt echter noch bij CSKA, noch bij Club rond.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Welke keuze had Gaich best gemaakt?

Naar Club Brugge gaan
67%
Naar CSKA Moskou gaan
3%
Een andere
29%
(492 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws