Refaelov niet in lijstje beste spelmaker laatste decennium: “Vanaken of Hanni?”

Refaelov niet in lijstje beste spelmaker laatste decennium: “Vanaken of Hanni?”

06-01-2021 10:26
24

Lior Refaelov is één van de kanshebbers voor de Gouden Schoen. Tegenover Het Laatste Nieuws geven Marc Degryse en Jan Mulder hun mening over de sterkhouder van Royal Antwerp Football Club.

Refaelov wordt één van de beste spelmakers van het laatste decennium genoemd. “Hij kwam naar Club in 2011, hé... Maar is hij een spelmaker? Ik herken mezelf in Refaelov. Ik was ook geen zuivere spelmaker, en ook geen spits. Wij zijn 'tweede spitsen' - een '9,5', zoals ze zeggen”, vindt Degryse.

"Ik vind Vanaken meer een spelmaker dan Refaelov. Want Hans heeft niet de versnelling om hogerop in het veld te spelen. Misschien is Refaelov de beste 9,5 van België van het laatste decennium. Maar 't is de discussie waard - wat nu zijn positie is. Ik vind hem nog iets te veel spelen als spelmaker.”

Degryse schuift ook enkele andere namen naar voren. “Hij zou nog dichter bij Mbokani moeten aanleunen - om zo nóg meer te scoren. Maar als je zegt 'Beste spelmaker van het laatste decennium', dan denk ik eerder aan Vanaken. Of Pozuelo. Hanni? Vázquez?", aldus Degryse.