Opsteker voor Dendoncker: ‘Rode Duivel traint weer bij Wolverhampton’

Opsteker voor Dendoncker: ‘Rode Duivel traint weer bij Wolverhampton’

05-01-2021 08:27 Laatste update: 06-01-2021 17:26

Leander Dendoncker kwam al vier wedstrijden niet in actie voor Wolverhampton Wanderers. De ex-Anderlecht-speler ondervindt volgens Het Nieuwsblad nog steeds last van een blessure die hij opliep tijdens de oefeninterland tegen Zwitserland.

Op 11 november speelden de Rode Duivels tegen Zwitserland en daarin kwam hij met zijn knie in botsing met een Zwitserse speler. Bondscoach Roberto Martinez haalde de verdediger annex middenvelder toen aan de rust naar de kant, maar een week later maakte hij al zijn comeback tegen Denemarken.

Ook bij Wolverhampton speelde Dendoncker gewoon verder, maar dat komt nu met terugwerkende kracht terug. De Rode Duivel kon niet meer voluit gaan en op 15 december ging hij tijdens de rust naar de kant in de wedstrijd tegen Chelsea. Onderzoek bracht een botoedeem aan het licht.

Een kneuzing aan het bot die soms pijnlijk kan zijn. Dendoncker kreeg twee infiltraties in het bot in de hoop om de pijn te verlichten. Ondertussen traint hij alweer individueel. De komende weken hoopt Dendoncker weer wedstrijden te kunnen spelen.

Update: Leander Dendoncker traint weer bij Wolverhampton Wanderers, dat laat de Engelse club op zijn officiële kanalen weten. De ex-Anderlecht-speler voelde de nasleep van een blessure bij de Rode Duivels, maar lijkt nu op de terugweg. Woensdag hervatte hij de trainingen.