Bekerduel van KRC Genk tegen THES staat op de helling

Bekerduel van KRC Genk tegen THES staat op de helling

04-01-2021 21:05
1

Na vele verschuivingen worden de 1/16e finales van de Beker van België niet meer verplaats. Tijdens de eerste week van februari gaat het bekervoetbal in ons land opnieuw van start. De huidige nummer twee in onze competitie - KRC Genk - neemt het dan op tegen THES. Ondertussen lijkt die wedstrijd steeds meer in het gedrang te komen.

De Limburgse derby tussen KRC Genk en THES behoort tot één van de aantrekkelijkste affiches van de aankomende bekerspeeldag. Vandaag raakte echter bekend dat de burgemeester van Tessenderlo, de gemeente waar THES gevestigd is, beslist heeft om de trainingen van de amateurclub te verbieden. Normaal gezien ging de club aanstaande maandag de voorbereiding heropstarten, maar daar werd dus een stokje voor gestoken. 

Burgemeester Fons Verwimp gaf in Het Belang van Limburg aan dat er geen voorkeursbehandelingen worden doorgevoerd in zijn gemeente. "De cijfers zijn nog niet wat ze moeten zijn, dus ben ik helemaal niet van plan om afwijkingen toe te staan. Dinsdagochtend volgt de officiële beslissing, maar ik verwacht dat de maatregelen voor de volledige maand januari zullen gelden", luidt het. Op die manier lijkt de amateurclub zich dus amper te kunnen voorbereiden op de bekerclash met de streekgenoot. Het valt dan ook af te wachten of de wedstrijd tussen beide clubs ook effectief zal doorgaan. 

Naast THES zijn er nog vijf andere amateurclubs die nog in de Beker van België zitten. FC Luik dat het opneemt thuis tegen RSC Anderlecht, Olympic Charleroi (tegen Zulte Waregem), KSC Lokeren-Temse (tegen STVV), Rupel Boom (tegen KAS Eupen). Heur Tongeren (tegen KAA Gent), Dessel Sport (tegen Beerschot), Olsa Brakel mag het dan weer in het Jan Breydelstadion opnemen tegen de landskampioen Club Brugge.