Joos neemt afscheid: We gaan Leko missen in het Belgische voetbal

Joos neemt afscheid: "We gaan Leko missen in het Belgische voetbal"

29-12-2020 21:15
10

Ivan Leko is geen trainer meer bij Antwerp. Hij trekt naar Shanghai SIPG. Ook analist Filip Joos vindt dat jammer, maar begrijpelijk. 

"Geld zal uiteraard wel meespelen in zijn beslissing", aldus Joos bij Sporza. "Als je de bedragen hoort en mag geloven, zal het zeker een rol hebben gespeeld. Maar het gaat zeker niet alleen om geld. Er sijpelden wat berichten door dat het niet geweldig meer boterde tussen Leko en het bestuur van Antwerp."

Leko heeft nochtans wel zijn stempel gedrukt. "Leko heeft het met zijn voetbalvisie helemaal omgedraaid. Hij heeft een voetballende ploeg gemaakt van Antwerp met veel jongens die onder Bölöni amper speelgelegenheid kregen. Refaelov werd plots weer belangrijk, alleen bij Mbokani lukt het wat minder. De spits was minder in vorm en hield ook minder van de speelstijl van Leko. Maar de balans was zeker positief voor Leko. Zijn korte periode was zeker een succes."

Volgens Joos hadden ook de lege stadions een invloed. "Je mag de afwezigheid van het publiek in het stadion niet negeren. Leko heeft nu de kille beslissing genomen om Antwerp in de steek te laten. Er waren geen 20.000 supporters die zijn hart konden verwarmen en hem konden overtuigen om het Chinese bod af te wijzen. Zijn opvolger? Ik heb geen flauw idee. Antwerp zal weer voor een voetballende coach moeten kiezen. We gaan Leko in elk geval missen in het Belgische voetbal."