'Nürnberg denkt aan Genk-middenvelder, vage Belgische interesse voor Gano’

'Nürnberg denkt aan Genk-middenvelder, vage Belgische interesse voor Gano’

29-12-2020 08:30 Laatste update: 08:48
5

KRC Genk zag Joakim Maehle vertrekken, maar haalt Angelo Preciado in huis als vervanger. Verder willen de Limburgers zich ook nog versterken met Mark McKenzie. Aan uitgaande zijde valt dan weer de naam van Mats Daehli, maar ook Zinho Gano mag vertrekken.

Het Belang van Limburg schrijft namelijk dat er voor Daehli concrete interesse is van FC Nürnberg, dat op een zevende plaats staat in de 2. Bundesliga. Zijn ex-club FC Sankt-Pauli is ook geïnteresseerd, maar zijn ex-team verkeert in degradatienood en is financieel niet in staat om een transfer te bewerkstelligen.

Genk haalde Daehli begin dit jaar voor 2,5 miljoen weg uit de Duitse Tweede Klasse, maar de Noor kon zijn stempel nog niet drukken. Toch geeft Genk de 25-jarige middenvelder nog niet op, waardoor ook een uitleenbeurt tot de mogelijkheden behoort.

Dan is er ook nog Gano, die dit seizoen nog geen minuut in actie kwam voor Genk. In 2018 haalden de Limburgers de spits weg bij KV Oostende, maar ook een tussentijdse uitleenbeurt aan Royal Antwerp FC zorgde niet voor de gewenste speelminuten. Voor Gano is er vage interesse uit de Jupiler Pro League, maar een oplossing is nog veraf.