Bondsparket is scherp voor Vanaken: Hij heeft een voorbeeldfunctie

Bondsparket is scherp voor Vanaken: "Hij heeft een voorbeeldfunctie"

28-12-2020 16:30 Laatste update: 16:33
82

Het Bondsparket wil een schorsing van vier speeldagen zien voor Hans Vanaken. Dat komt niet alleen door zijn rode kaart tegen Eupen, maar ook door wat er daarna gebeurde. Vanaken trakteerde de refs op een scheldpartij.

Het Bondsparket geeft in een persbericht aan dat ze een voorbeeld willen stellen. "Na zijn uitsluiting maakte Vanaken zich schuldig aan een aantal ongepaste uitlatingen ten opzichte van de wedstrijdleiding. 'Kutrefs, jullie zijn allemaal kutrefs' werd er gezegd tegen scheidsrechter Nathan Verbomen, gevolgd door - bij het verlaten van het veld tegen de vierde official Maarten Toeback - 'onnozelaar'.

"Het Bondsparket aanvaardt geenszins dat de integriteit van het scheidsrechterlijk korps en de wedstrijdleiding in vraag wordt gesteld noch dat deze laatsten worden beledigd. Hans Vanaken heeft een voorbeeldfunctie", klinkt er duidelijke taal.

Daarom zal de schorsing mogelijk wat zwaarder uitvallen. "De ontgoocheling, het onbegrip, …vergoelijken geenszins een dergelijke houding. Bovendien wordt de wedstrijdleiding niet één keer doch wel twee keer beledigd. Deze uitlatingen zijn zonder meer ongepast. De indicatieve tabel voorziet voor deze inbreuk een schorsingsvoorstel van twee wedstrijden. Het Bondsparket acht deze sanctie gepast."