Hayen steekt pluim op eigen hoed: Op dat moment was die wissel nodig

Hayen steekt pluim op eigen hoed: "Op dat moment was die wissel nodig"

27-12-2020 21:00
5

Waasland-Beveren veroverde een onverhoopt punt om het jaar af te ronden. Op bezoek bij herfstkampioen KRC Genk hield de fusieclub een 1-1-gelijkspel vast. Trainer Nicky Hayen had lovende woorden over voor zijn spelers ... en toch ook wel een beetje voor zichzelf.

"Het plannetje dat we hadden, is heel goed uitgevoerd door de groep", stak Hayen van wal bij Sporza. "We hebben de rust kunnen bewaren. Ook na de 1-0, toen we toch een moeilijk moment hadden, zijn we niet te snel uit de organisatie gaan lopen, bleven we geduldig en zijn we uiteindelijk ook beloond met een punt."

Nochtans zag het er na een half uur niet al te best uit. Hayen besloot daarom doortastend in te grijpen door Alessandro Albanese naar de kant te halen, ten voordele van Daniël Sinani. "We komen door een foutje 1-0 achter en dat moet je nog voor de rust een wissel doen. Dat is niet fijn, maar op dat moment was het wel nodig."

"Met het inbrengen van Sinani kwam er toch meer voetballend vermogen in de ploeg en beheerden we de ruimtes tussen de linies iets beter", vond de coach zijn aanpassing geslaagd. "We creëren op zich niet veel kansen, maar er waren wel veel mogelijkheden om er goed uit te komen. Dat hebben we wel wat nagelaten."

Mooi eindejaar
Door het knappe gelijkspel mag Waasland-Beveren 2020 met voldoening afsluiten. "Ik moet zeggen dat ik op voorhand een beetje bevreesd was voor vermoeidheid, maar daar heb ik heel weinig van gezien. Chapeau dus voor de groep, dat ze dit vandaag nog hebben kunnen opbrengen", strooit Hayen nogmaals met lof.

Waasland-Beveren staat nu veertiende in de stand, met negentien punten. Enkel Royal Excel Moeskroen en KV Mechelen kunnen daar nog over wippen, zij kijken elkaar zondagavond in de ogen. Straf: elf van haar negentien punten behaalde Waasland-Beveren in de voorbije maand.