Raman krijgt opnieuw een nieuwe trainer: 'Stevens gaat papieren niet verlengen'

Raman krijgt opnieuw een nieuwe trainer: 'Stevens gaat papieren niet verlengen'

21-12-2020 15:16
3

Huub Stevens zal zijn trainerslicentie, die hij tijdelijk moest aanvragen om aan de slag te kunnen bij Schalke 04, niet verlengen. De trainer, die maar weer eens gevraagd werd om zijn oude liefde uit de brand te helpen, geeft na de bekerwedstrijd van aanstaande dinsdag het stokje over. Benito Raman krijgt dus opnieuw een andere trainer.

De Nederlander laat aan Kicker weten dat zijn licentie geldig is tot 1 januari 2021. Hij zou het nog kunnen verlengen, maar het voetbalblad weet dat dat niet zal gaan gebeuren. Die Königsblauen willen een trainer aanstellen die in een half jaar tijd als 'crisismanager' moet gaan fungeren, zodat de club in de Bundesliga blijft. Christian Gross zou de belangrijkste gegadigde zijn.

De rol van Stevens zal dus beperkt blijven tot twee wedstrijden. De 67-jarige trainer werd afgelopen week aangesteld om de wedstrijden tegen Arminia Bielefeld en SSV Ulm voor zijn rekening te nemen. Het competitietreffen met Bielefeld werd met 1-0 verloren en daarmee heeft de gevallen topclub uit Gelsenkirchen al 29 wedstrijden niet gewonnen in de Bundesliga.

De Harter Hund zal dus in het bekertreffen met de formatie uit de Regionalliga waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd van Schalke coachen. Stevens heeft al te kennen gegeven zijn trainersloopbaan heel graag met een zege te willen afsluiten.