STVV springt naast KV Mechelen en Moeskroen na winst tegen Essevee

STVV springt naast KV Mechelen en Moeskroen na winst tegen Essevee

19-12-2020 20:24
2

STVV kan weer even wat ademhalen na een overwinning op bezoek bij Zulte Waregem. In het Regenboogstadion versloeg het de ploeg van Francky Dury met 0-2. Daardoor is STVV niet langer laatste in de stand.

Het duel tussen Zulte Waregem en Sint-Truiden leek snel voor spektakel te gaan zorgen. Jelle Vossen kon profiteren van een gigantische blunder van doelman Schmidt, maar kreeg zijn doelpunt toch niet toegekend. De VAR schoot Schmidt te hulp, waardoor het 0-0 bleef.

Even een klap voor STVV, dat er aanvallend aanvankelijk niet aan te pas kwam. Na zich even herpakt te hebben kwam het via Nazon en Suzuki nog tot bij het doel van Louis Bostyn. Bij Essevee vond men dan weer dat er een penaltyfout op Gianni Bruno werd gemaakt, maar een doelpunt viel er voor de rust niet meer.

Na de pauze kon STVV voor het eerst vieren. Net voor het uur bereikte Caufriez na een prima inspanning ploegmaat Suzuki. Voor de Japanner was het een koud kunstje om af te werken.

Na het doelpunt bleven de kansen ook voor STVV, dat de smaak duidelijk te pakken had. Zulte Waregem kwam er helemaal niet aan te pas en leek een vogel voor de kat te gaan worden. Dat werd het uiteindelijk ook toen Caufriez in het slot er nog 0-2 van maakte. Tevens ook de eindstand.

Dankzij de overwinning springt STVV over Moeskroen naar de vijftiende plek in de stand. Het telt wel nog steeds hetzelfde aantal punten als de Henegouwenaren: 16. Ook KV Mechelen pakte nog maar zestien punten dit seizoen, maar heeft een beter doelsaldo.