Fellaini verovert eerste zilverwerk in China: Shandong Luneng pakt de beker

Fellaini verovert eerste zilverwerk in China: Shandong Luneng pakt de beker

19-12-2020 10:45

Marouane Fellaini is een trofee rijker. Shandong Luneng, de Chinese werkgever van de voormalige Rode Duivel, veroverde dit weekend de CFA Cup. In de finale van de Chinese beker ging kampioen Jiangsu Suning voor de bijl: 2-0.

Fellaini was zelf nog van goudwaarde in de halve finale, maar in de eindstrijd rekende Shandong Luneng op twee andere heerschappen. Net na de pauze brak Wang Tong de partij open na een knappe individuele actie. In het slotkwartier deed oude bekende Graziano Pellè de boeken dicht. Voor Shandong Luneng is het de zesde bekerwinst in haar geschiedenis.

Een mooie triomftocht voor Fellaini, die zo zijn eerste prijs pakt sinds hij in 2019 voor een Chinees avontuur koos. Zo dikt de trofeeënkast van onze landgenoot wat verder aan, tot zeven stuks. Als speler van Standard Luik zette hij de Jupiler Pro League en de Belgische Supercup op zijn palmares, in Engelse loondienst kwamen daar nog de FA Cup (2016), de League Cup, de Community Shield én de Europa League (alledrie 2016-2017) bij.