Maehle op weg naar vertrek bij Genk: Dan gaan we op zoek naar een vervanger

Maehle op weg naar vertrek bij Genk: "Dan gaan we op zoek naar een vervanger"

19-12-2020 08:00
3

KRC Genk lijkt deze winter nog afscheid te moeten nemen van Joakim Maehle. De Deense rechtsachter is nadrukkelijk in beeld bij Atalanta Bergamo, maar ook andere clubs tonen interesse. John van den Brom houdt alvast rekening met een vertrek van zijn sterkhouder.

Zo wil Atalanta naar verluidt ruim tien miljoen euro op tafel leggen voor Maehle. Van den Brom begrijpt dat de Deen een stap hogerop wil zetten. "Natuurlijk ben je als speler met je eigen toekomst bezig. Maar Joakim gaat daar heel goed mee om. Ik heb niets dan lof voor de focus waarmee hij traint en speelt. Op zijn houding heb ik helemaal niks aan te merken", aldus de Genk-trainer in Het Belang van Limburg.

In geval van een vertrek van Maehle zal Genk meteen anticiperen met het halen van een geschikte opvolger op de rechtsachter. "En mocht hij vertrekken, dan gaan we op zoek naar een vervanger op dezelfde positie. Muñoz doorschuiven? We voelen ons allemaal goed in de huidige manier van spelen, dus moeten we verschillende opties openhouden."