Arnstad is op zijn gemak in ons land, maar: Tijd voor een lief heb ik nu niet

Arnstad is op zijn gemak in ons land, maar: "Tijd voor een lief heb ik nu niet"

17-12-2020 12:30
2

Als alles volgens plan verloopt zien we de 17-jarige Kristian Arnstad de komende maanden steeds vaker op het veld bij Anderlecht. Naast het veld loopt het inmiddels al op wieltjes voor de jonge Noor in ons land.

Twee keer mocht Arnstad al minuten maken bij Anderlecht dit seizoen, sinds kort zit hij ook weer bij de A-kern. Het plan is dan ook om Anrstad steeds vaker minuten te laten maken in de Jupiler Pro League, de middenvelder krijgt zo de tijd om zich aan te passen. Naast het veld ging de aanpassing inmiddels al erg vlot.

"Het was al snel duidelijk dat het hele gezin niet naar België zou komen, ik verblijf dus bij een gastgezin in Halle", erg vindt de jonge Noor dat niet. "Ik zit daar goed. Ze leren me ook Nederlands en brengen me elke dag naar de club, zelf heb ik nog geen rijbewijs", aldus Arnstad.

Je zou het haast vergeten maar de tiener moet natuurlijk ook nog gewoon naar school. "Ik ben nog verbonden met mijn Noorse school, via videocalls hou ik contact met de leraars. Ze geven mij taken en via Zoom maak ik mijn examens. Op die manier verdeel ik mijn tijd tussen voetbal en school, voor een lief heb ik geen tijd."