Genk haalde Van den Brom bij Utrecht: 'Men is blij dat hij weg is'

Genk haalde Van den Brom bij Utrecht: 'Men is blij dat hij weg is'

16-12-2020 15:15
8

Bij FC Utrecht nam men dit seizoen afscheid van John van den Brom. De Nederlander ging aan de slag bij KRC Genk, waarmee hij nu voor de titel strijdt. Volgens de Nederlandse recordinternational Wesley Sneijder treurt men daar bij Utrecht helemaal niet om.

Sneijder denkt niet dat Van den Brom wordt gemist bij zijn ex-club. "Iedereen is happy dat die weg is", doelt hij op het feit dat niemand tegensputterde toen KRC Genk zich meldde. "Maar ik spreek uit eigen ervaring als ik zeg dat de huidige oplossing ook niet ideaal is", klinkt het bij NOS. Momenteel staat René Hake namelijk als interim-trainer voor de groep in Utrecht. "Dat is toch een aparte situatie. Vergelijk het met een adjunct-directeur die het na jaren ineens van de grote baas moet overnemen." 

Sneijder zelf ziet het wel zitten om samen met Mark van Bommel aan de slag te gaan bij FC Utrecht. De recordinternational van het Nederlands elftal is nog niet klaar in de voetballerij. "Utrecht mag me altijd bellen. Een mooie club, met veel ambitie. En het blijft mijn stad", zegt Sneijder. "Maar ik weet ook hoe ik ben. Als ik me ergens bij aansluit, dan wil ik wel iets te zeggen hebben. Ik moet niet het gevoel hebben dat ik het vijfde wiel aan de wagen ben."