Berge (ex-KRC Genk) stevent af op degradatie: Hij is het lichtpunt

Berge (ex-KRC Genk) stevent af op degradatie: "Hij is het lichtpunt"

15-12-2020 13:30
3

Sheffield United is dramatisch gestart in de Premier League. Het haalde amper 1 op 36, maar dat lag niet aan Sander Berge. Hij kan waarschijnlijk een mooie transfer krijgen, aldus de Britse journalist Richard Sutcliffe.

"Al het hele seizoen is Sander het lichtpunt", vertelt Sutcliffe aan Het Belang Van Limburg. "De overgang naar Sheffield was goed voor hem en heeft zijn carrière geholpen, ook al klinkt dat misschien gek op dit moment. Van tegenslag groei je nu eenmaal, zeker als je zo'n topsportkarakter als Sander hebt."

Berge speelt zich dan ook in de kijker. "Ik zie hem zeker de stap naar een hoger aangeschreven club zetten. Sander speelt ook vaak vanaf rechts, hoewel hij beter is in een centrale rol. Maar het is nooit slecht om te laten zien dat je flexibel bent. Ik ben er bijna zeker van dat hij in de zomer weg is. Het zal er ook van afhangen of de club zakt of niet, maar voorlopig ziet het daar wel naar uit.”

Sheffield staat nu al op de rand van de afgrond. "Ze zeggen vaak dat het eerste seizoen het lastigste is, maar voor ploegen die naar de Premier League promoveren geldt dat niet. In het tweede jaar loopt het meestal mis. Na promotie kunnen ze nog voortgaan op de adrenaline en het momentum van het promotiejaar. Daarna is het nieuwe er ook vanaf. Toch doe ik mijn hoed af voor Sander. Als een van de enigen speelt hij niet altijd op safe en durft hij vooruit te spelen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie