Eredivisie en Eerste Divisie blijven buiten schot in nieuwe lockdown

Eredivisie en Eerste Divisie blijven buiten schot in nieuwe lockdown

14-12-2020 20:40 Laatste update: 21:21

Het profvoetbal in Nederland blijft buiten schot in de nieuwe lockdown. Ondanks de strengere maatregelen bij onze noorderburen àmogen de topsportcompetities blijven doorgaan, zo heeft premier Mark Rutte maandagavond bevestigd in zijn toespraak.

De topsportcompetities kunnen vanaf 17 december gewoon hun activiteiten opstarten. De versoepelingen die het kabinet voor deze competities op 8 december bekendmaakte, blijven ook na de dinsdag aangekondigde aanscherping van de coronaregels overeind. De Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie lopen al sinds medio september.

Net als twee profcompetities voor mannenvoetbal, gaat ook de Eredivisie Vrouwen door. De lockdown geldt tot dinsdag 19 januari. De week daarvoor zullen Rutte en 'coronaminister' Hugo de Jonge laten weten hoe de periode na deze datum eruitziet.

Voor amateurs geldt dat alle binnensportlocaties moeten sluiten. Buitensporten zijn toegestaan met maximaal twee personen. Kinderen tot en met 17 jaar mogen sporten in teamverband en mogen wedstrijden onderling spelen, maar ook alleen buiten.