Anderlecht maakt indruk, maar: Dan pas weten we of ze definitief zijn vertrokken

Anderlecht maakt indruk, maar: "Dan pas weten we of ze definitief zijn vertrokken"

14-12-2020 10:15 Laatste update: 10:20
26

Anderlecht zal de nieuwe week met een goed gemoed zijn gestart, afgelopen weekend boekte het een knappe overwinning tegen KRC Genk. Analist Peter Vandenbempt ziet een positieve evolutie bij de recordkampioen, en was onder de indruk van het spel.

Genk was dé ploeg in vorm de afgelopen weken, de 1-0 overwinning van Anderlecht was dan ook knap. "Anderlecht was veruit de betere ploeg, ze wonnen verdiend en ook op een manier zoals de fans het graag zien. Dan mag er al eens gejuicht worden na afloop", citeert Sporza Vandenbempt.

Het was echter niet enkel de driepunter die voor een positieve sfeer zorgde bij Anderlecht, ook het geleverde spel was meer dan behoorlijk. "Ik vond ze tegen Zulte Waregem al goed, nu waren ze nog eens een stuk beter. Er zat veel energie in het spel. Ook Sambi Lokonga deed het goed, hij begint de verwachtingen in te lossen", vervolgt de analist.

"Anderlecht had snelheid en veel kansen, de voorspelbaarheid was ook uit het spel verdwenen. Dit was de beste en meest complete match van Anderlecht dit seizoen. Het was anders dan tegen Antwerp, toen pakte ze ook de zege, maar dat was vanuit de reactie." De prestatie lijkt dus een stevig fundament om op verder te bouwen, al moet er wel nog bevestigd worden.

"Eén zwaluw maakt natuurlijk de lente niet. Dinsdag spelen ze tegen Oostende, één van de frisse geluiden in onze competitie. Daarna zullen we weten of Anderlecht definitief vertrokken is", besluit Vandenbempt.