Nieuwe Belg in de rijke traditie van PSV: invaller Vertessen mag meteen juichen

13-12-2020 22:17

13 december 2020 zal voor altijd in het geheugen van Yorbe Vertessen gegrift staan. Onze landgenoot vierde deze zondag namelijk zijn debuut als profvoetballer. Bij PSV Eindhoven mocht hij 22 minuten voor affluiten in het duel met FC Utrecht (2-1) voor het eerst opdraven.

PSV ontving Utrecht en leek haar schaapjes bij de rust al op het droge te hebben. Man-in-vorm Donyell Malen en Mohamed Ihattaren zetten de thuisploeg op een comfortabele 2-0-voorsprong. Die stand bleef ook in het tweede bedrijf lang op het scorebord staan, waarna trainer Roger Schmidt de negentienjarige Vertessen tot bij zich riep. In minuut 68 mocht de jeugdinternational ook invallen.

Luttele minuten later lukte Utrecht de aansluitingstreffer, dus Vertessen moest nog vol aan de bak. Uiteindelijk hielden zijn teamgenoten en hij de drie punten toch thuis. De jonge aanvaller voetbalt al jaren in de jeugd van PSV. Hoewel de Eindhovenaren een rijke geschiedenis van Belgische makelij hebben, was het pas de eerste landgenoot die dit seizoen speelminuten kreeg in het Philips Stadion.