Club Brugge wint van FC Antwerp in onthoofde topper

13-12-2020 15:17 Laatste update: 15:30
144

Club Brugge heeft met 0-2 van FC Antwerp gewonnen. De wedstrijd werd al vroeg onthoofd door een treffer van Diatta en een rode kaart voor Gelin. Dit is de eerste overwinning voor blauw-zwart in het bosuilstadion sinds 2003.

Beter kon Club Brugge niet starten. Lang zette Diatta alleen op Beiranvand: 0-1 na twee minuten. Antwerp probeerde het evenwicht te herstellen en slaagde daar aardig in. Juklerød kon tien minuten na de eerste treffer de paal raken. Op het kwartier deed Gelin zijn ploeg de das om. De Ketelaere ging richting doel maar werd neergetrokken. Laforge twijfelde niet: rood.

Na de rode kaart werd het moeilijker en moeilijker voor Antwerp, dat wel nog probeerde te voetballen. Club Brugge kreeg meer grip op de wedstrijd en kon van de eerste helft een zoektocht naar de 0-2 maken. Het einde van de tweede helft leverde echter nog vuurwerk op. Mignolet haalde een kopbal van Gerkens uit de winkelhaak en Lang trof nog de paal.

Net als in de eerste helft startte Club Brugge prima. Rits kon een afvallende bal rustig binnentrappen. Dit vroeg doelpunt nam de moed van Antwerp weer wat weg. Club Brugge kon loeren op een defensieve fout van Antwerp, en dat resulteerde zelfs bijna in de 0-3.

Het laatste kwartier kwam Antwerp dan toch nog opzetten. Met Verstraete en Mbokani kon The Great old voor het eerst in de tweede helft dreigen. Ook kwam de VAR weer in opspraak na een duw tegen Mbokani. Club Brugge had nog enkele kansen op de 0-3, maar werkte deze niet af.

Club Brugge zit na een mindere periode weer op het goede spoor, Antwerp moet op een zevende plaats herbronnen.