Verheyen wil een Antwerp-Club Brugge in Europa zien: Zou mooi zijn

Verheyen wil een Antwerp-Club Brugge in Europa zien: "Zou mooi zijn"

11-12-2020 20:15
1

Met Club Brugge en Royal Antwerp FC heeft België nog twee ploegen die actief zijn in Europa. Zij moeten de Belgische eer hooghouden. Kunnen ze dat ook in de Europa League?

Maandag is het alvast D-Day voor beide clubs en kennen Club Brugge en Antwerp hun tegenstanders. Verheyen hoopt alvast op een mooie loting. "Het mooie zou zijn als ze allebei tot de kwartfinales zouden geraken en dan elkaar zouden treffen", geeft hij aan bij Sporza.

Een kwartfinale dus voor Antwerp en Club Brugge? "Maar die ambitie mag je jezelf niet opleggen. Dat is jezelf druk op de schouders leggen. Maar het is wel een droom natuurlijk, om daar ooit te geraken. Kwartfinale is niet zo uitzonderlijk voor een Belgische ploeg. Dat gebeurde al eerder", klinkt het.

Dan moeten Antwerp en Club Brugge dus hopen op een 'kleinere' ploeg bij de loting. "Alle ploegen die nu door zijn, kan je niet echt kleine namen noemen. In een heen- en terugmatch kan er ook al iets foutlopen. Nog meer dan in de poulefase komt het erop neer geen fouten, zoals een rode kaart of strafschop, te maken", vertelt hij.