Moedig Antwerp moet meerdere erkennen in Tottenham na nederlaag

10-12-2020 22:52 Laatste update: 22:53
4

Royal Antwerp ging op bezoek bij Tottenham Hotspur op zoek naar groepswinst. Het was Tottenham die aan het langste eind trekt dankzij een 2-0 overwinning met doelpunten van Carlos Vinicius en Giovani Lo Celso. Hierdoor springt Tottenham over Antwerp in de groep. Antwerp eindigt met 12 op 18 in hun groep.

Beide ploegen kwamen aan de aftrap met een compleet ander elftal dan gewoonlijk. Zo kregen onder meer Harry Kane en Son Heung-Min rust bij de thuisploeg. Ivan Leko zette Jean Butez, Dieumerci Mbokani en Simen Jukleröd op de bank. Royal Antwerp voetbalde met veel vertrouwen en lef op het veld van Tottenham Hotspur. In de eerste twintig minuten viel er weinig te beleven op een paar hoekschoppen voor de thuisploeg na. Op het halfuur kreeg Christian Benavente een opgelegde mogelijkheid. Hij werd het straatje ingestuurd door kapitein Faris Haroun, maar zijn eerste baltoets was niet goed genoeg om perfect op Joe Hart af te gaan. Zijn schot werd uiteindelijk afgeblokt. Tottenham kreeg nog enkel goede kansen op het einde van de eerste helft. Carlos Vincius en Giovani Lo Celso kwamen het dichtst bij een doelpunt maar doelman Alireza Beiranvand hield telkens goed stand.

De tweede helft kwam heel traag op gang, Antwerp kwam nauwelijks van de eigen speelhelft maar ook Tottenham creëerde weinig. Ibrahima Seck ontsnapte aan een tweede gele kaart na het foutief afstoppen van Loucas Moura. Op het uur kwam Tottenham dan toch op voorsprong, dankzij een wereld vrije trap van Gareth Bale die in eerste instantie knap werd gered door Beiranvand maar in de rebound tikte Vinicius makkelijk de 1-0 binnen.

Op het uur kreeg Tottenham een kwaliteitsinjectie met de inbreng van Harry Kane en Son Heung-Minh. Dat was te merken want Antwerp kreeg het moeilijk om nog eens onder de druk uit te komen. Tottenham versierde meer kansen maar doelman Beiranvand stond als een huis.
Twintig minuten voor tijd werd balverlies bij The Great Old dan toch afgestraft. Harry Kane stak Lo Celso in het straatje en die verschalkte Beiranvand door de bal in de verste hoek te plaatsen. Daarna was de wedstrijd gespeeld, beide ploegen speelden de wedstrijd uit zonder echt op zoek te gaan naar een doelpunt. Harry Kane kwam nog dichtbij een derde doelpunt maar gleed weg.

Antwerp speelde een behoorlijke eerste helft en voetbalde goed mee, het creëerde enkel geen kansen. In de tweede helft was Tottenham de betere ploeg en kwam Antwerp er helemaal niet meer uit. Antwerp eindigt zo op een mooie tweede plaats in hun groep, en mag dromen van een topaffiche in de 1/16e finales.