Clement: We mogen niet naar neerkijken op de Europa League

Clement: "We mogen niet naar neerkijken op de Europa League"

08-12-2020 21:43
17

Club Brugge zal zijn Europese weg in de Europa League moeten voortzetten. Het had moeten winnen in Lazio om door te stoten naar de 1/8e finales, maar na rood voor Sobol en de voorsprong van de Romeinen leek die stunt een verre droom. Tot Vanaken toch nog gelijkmaakte en De Ketelaere in de extra tijd zowaar nog op de lat trapte, maar Club bleef op een 2-2 gelijkspel steken.

Philippe Clement was teleurgesteld na de wedstrijd maar was toch trots op zijn spelersgroep. "We hebben enkele hele jonge jongens die een zeer goede ervaring hebben meegemaakt en ik ben trots op die spelers. Ook de oudere spelers hebben het fantastisch gedaan, zij hebben die jonge jongens goed begeleidt." 
Club Brugge mist op een haar na de beste 16 ploegen van Europa, en dat smaakt zuur. "We hebben goed gestreden maar de ontgoocheling is toch groot omdat we op een paar centimeters stranden van de 1/16e finales", liet Clement weten op de persconferentie.

Als troost mag Club Brugge als reekshoofd naar de Europa League, en daar wil Clement niet licht overgaan. "We moeten niet neerkijken op De Europa League. Het is zeker een mooie competitie en we zullen ons volledig smijten hierin want vorige twee edities trokken we wereldtoppers als Manchester United en RB Salzburg. Maar het is toch jammer omdat je evengoed in de 1/16e finales van de Champions League had kunnen staan. Dat zal nog een paar dagen in het hoofd blijven zitten"