Vandenbempt wil Genk ondanks goede vorm nog geen titelkandidaat noemen

Vandenbempt wil Genk ondanks goede vorm nog geen titelkandidaat noemen

07-12-2020 14:44
5

Bij KRC Genk mag men weer dromen van een titel. De club pakte afgelopen weekend een nieuw clubrecord en staat aan de leiding in onze competitie. Maar volgens Peter Vandenbempt is het misschien toch iets te vroeg om nu al te spreken van een titel.

"Na het verlies van Beerschot in Eupen is Racing Genk nu de enige overgebleven leider, het won knap van Antwerp met 4-2. Maar of het nu ineens weer de grote uitdager is van Club Brugge voor de titel …", vraagt hij zich af bij Sporza.

"Dat is de voorbije maanden al wel van meer ploegen gezegd natuurlijk", voegt hij er nog aan toe. "Van Standard en van Charleroi. Dus begin december hebben zulke uitspraken niet al te veel zin, denk ik. Maar van Charleroi heb ik dat alvast nooit geloofd. En dat was dan wegens de manier waarop ze hun wedstrijden wonnen", klinkt het.

Langer bovenin
Al denkt Vandenbempt wel dat Genk zeker bovenin zal blijven staan. "Genk maakt de voorbije weken ook heel veel doelpunten. Dat is het verschil met Charleroi en dan kan je natuurlijk op langere termijn meer wedstrijden blijven winnen", vertelt hij.

"Dus geef ik - zonder garantie - Genk in elk geval veel meer kans om langer bovenin mee te draaien dan bijvoorbeeld Charleroi", besluit Vandenbempt.