UPDATE: 'Maes wordt de nieuwe trainer van STVV'

UPDATE: 'Maes wordt de nieuwe trainer van STVV'

07-12-2020 07:15 Laatste update: 08:33
14

Na het ontslag van Kevin Muscat is men bij STVV op zoek naar een nieuwe trainer. Dat leek lange tijd Bern Hollerbach te worden, maar die heeft de aanbieding van de club geweigerd. Bij STVV heeft men nu twee andere namen op het lijstje staan.

In de zoektocht naar plan B is men bij STVV uitgekomen bij twee Belgische opties. Volgens Het Laatste Nieuws is KV Mechelen-trainer Wouter Vrancken een grote optie om de nieuwe trainer te worden, Het Nieuwsblad spreekt dan weer van Peter Maes (ex-KV Mechelen, Lokeren en KRC Genk).

De naam van Vrancken is toch enigszins verrassend. Vrancken begon zijn carrière als speler bij STVV en is ook een rasechte Truienaar, maar is wel een graag geziene trainer bij KV Mechelen. Malinwa lijkt ook niet zomaar van plan om Vrancken te laten gaan. Hij heeft wel een afkoopclausule is zijn contract staan, maar die is naar verluidt bijzonder pittig.

Maes is dan weer een vrije trainer en zit zonder club na zijn ontslag bij Lommel eind mei. Hij trainde eerder al concurrent en aartsrivaal KRC Genk, maar kon daar niet helemaal overtuigen. Bij STVV wil men alvast snel een nieuwe coach vinden, liefst maandag al, om dinsdag te trainingen te kunnen leiden.

Update: Inmiddels geeft men bij Het Laatste Nieuws aan dat het dan toch niet Vrancken wordt, maar wel Maes. De aankondiging van zijn komst bij de Truienaren wordt later op de dag verwacht.