Uitblinkers Onuachu en Bongonda helpen Genk aan nieuw clubrecord

06-12-2020 15:23
45

KRC Genk heeft 'de eerste echte test' sinds de komst van John van den Brom goed doorstaan. De Limburgers zijn erin geslaagd een heerlijke topper tegen Royal Antwerp FC met 4-2 te winnen. Het heeft daarmee ook een nieuw clubrecord beet.

De temperatuur in België nadert het vriespunt, maar in de Luminus Arena kregen we een bijzonder warm begin van de partij tussen KRC Genk en Royal Antwerp FC. Beide clubs zitten vol vertrouwen en lieten dat ook duidelijk zien.

Na amper vier minuten voetballen zagen we dan ook al een doelpunt. Het was Miyoshi die door de buitenspelval kon glippen en er – na ingreep van de VAR – 0-1 van maakte. Genk had het aanvankelijk moeilijk tegen de Antwerpse pressing, maar kwam wel steeds beter in de partij.

Het gevolg? Flink wat kansen voor de Limburgers en uiteindelijk ook een doelpunt. Het was Paul Onuachu – wie anders – die een assist van Joakim Maehle kon verzilveren. Niet veel later maakte diezelfde Onuachu er zelfs 1-2 van. De Nigeriaan blijft dit seizoen maar scoren en dat ondervond ook Antwerp.

Antwerp kreeg daarop het meeste balbezit en zocht naar die gelijkmaker. De defensie van Genk gaf echter geen duimbreed toe en kansen kregen we – op een poging van Ito na – niet meer te zien in de eerste helft.

De tweede helft begon wat minder dan de eerste, met een Genk dat vooral op de counter probeerde te prikken. Bij Antwerp liep het vooral links, via de ingevallen Jordan Lukaku. Genk-doelman Danny Vukovic werd echter bijzonder weinig aan het werk gezet.

Aan de overzijde zorgde Butez er dan weer eigenhandig voor dat Genk weer een dubbele voorsprong kreeg. De doelman beging een ongelooflijke blunder en gaf de bal zomaar aan tegenstander Bongonda. Die profiteerde maximaal en maakte er 3-1 van.

Voor Antwerp was het daarop bijna onbegonnen werk om terug in de wedstrijd te komen. Genk bleef goed verdedigen en speculeerde op de counter. Een bleke Lior Refaelov slaagde er niet in om zijn ploeg vooruit te stuwen.

Lukaku deed dat wel. De flankspeler kon met een prachtige voorzet Dieumerci Mbokani bereiken, die kopte tien minuten voor tijd de 3-2 in doel. Dan toch nog wat spanning op het einde van de partij? Nee, want die werd door Dessers weer snel uit de wedstrijd gehaald. De invaller kon er nog 4-2 van maken. Tevens ook de eindstand.

Door de winst heeft KRC Genk nu al zeven keer op rij gewonnen in de competitie en heeft het een nieuw clubrecord beet. Het springt ook over Club Brugge weer naar de eerste plek. Antwerp blijft steken op de vierde plek.