Heynen: Er is ooit getwijfeld of Genk me zou houden

Heynen: "Er is ooit getwijfeld of Genk me zou houden"

05-12-2020 16:14
2

KRC Genk is bezig aan een straffe reeks ondanks de trainerswissels die dit seizoen al plaatsvonden. Genk trekt met een 18 op 18 richting de topper die dit weekend voor de boeg staat, het ontvangt zondag Royal Antwerp FC. Een goede test voor de mannen van John van den Brom. Bryan Heynen is in ieder geval in uitstekende vorm, en zeggen dat er vroeger getwijfeld werd aan hem.

Bryan Heynen ontvigng de laatste weken veel lof van de analisten, ploeggenoten en van zijn trainer. Van den Brom noemde hem zelfs de lijm van de ploeg. Heynen weet ook niet goed waarom hij zo genoemd wordt. "Waarom ik de lijm word genoemd? Misschien omdat ik vanuit mijn centrale positie op ieder moment hulp bied aan de spelers naast me. Zonder altijd de moeilijke oplossing te zoeken. De simpelste is dikwijls de beste", vertelt Heynen aan Het Nieuwsblad.

Toch had KRC Genk vroeger zijn twijfels omtrent de carrière van Bryan Heynen zegt Heynen zelf. "Ik denk wel dat er ooit getwijfeld is of Genk me wel zou houden. Toen ik in mijn groei zat - rond mijn 14de, 15de - heb ik twee moeilijke jaren gekend waarin ik vaak op de bank zat of gewisseld werd. Ik vreesde dat ik moest vertrekken", vertelt Heynen. 

Nu maakt Heynen het mooie weer op het middenveld zonder echt op te vallen met dribbels, statistieken of mooie doelpunten. "In de jeugd was ik nooit een opvallende speler naar wie scouts kwamen kijken. Niet dat het buitenland me toen interesseerde. Ik ben graag in een vertrouwde omgeving. Genk heeft altijd gezegd dat het me niet te snel wilde brengen. Ik was niet klaar op mijn zestiende. Toen Dimi (De Condé, technisch directeur, nvdr.) trainer werd bij de U17 en het in mij zag, ging het snel. Ik kreeg een contract op mijn zeventiende. (droog) Ik hoop dat Genk zich dat niet beklaagt", aldus Heynen.