'KRC Genk lijkt bevrijd, maar je mag van Van der Brom geen wonderman maken'

'KRC Genk lijkt bevrijd, maar je mag van Van der Brom geen wonderman maken'

Gepubliceerd: maandag 30 november 2020 om 15:30ma 30-11-2020 om 15:30

John van den Brom heeft met een zes op zes zijn start bij KRC Genk niet gemist. De Nederlander en Genk doen terug mee om de titel en lijken amper nog af te stoppen. Ook Jacques Sys van Sport/Voetbalmagazine zag een goed Genk afgelopen weekend.

'Ze lijken wel bevrijd', schrijft hij. 'Maar je mag van Van den Brom natuurlijk geen wonderman maken. Hij begon ook bij Anderlecht heel sterk, welke verhalen vielen er toen niet over zijn aanpak te lezen en te horen? Dat er eindelijk een trainer was gevonden die paste bij het DNA van de club. In zijn tweede seizoen bij Anderlecht liep het dan stroever, al zijn beide clubs natuurlijk niet te vergelijken. Maar toch: enige nuance is altijd op zijn plaats', tempert hij nog enigszins de verwachtingen.

Al ziet Sys ook dat het goed loopt bij Genk. 'Van den Brom geeft spelers een goed gevoel. Er was een zeker vertrouwen in de ploeg gekomen onder Jess Thorup, maar het voetbal bleef abominabel. Nu was het op Cercle Brugge in de eerste helft bij momenten indrukwekkend', geeft Sys aan.

'Van den Brom heeft een ander systeem geïnstalleerd en vond met de uit blessure teruggekeerde Bryan Heynen het juiste evenwicht op het middenveld. Dat was de schakel die ontbrak. Er wordt ook gevarieerder gevoetbald. Vroeger verliep alles over rechts, met Daehli en Ito, nu heb je op links Bongonda die echt in een bloedvorm steekt', klinkt het.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws