Kompany blikt vooruit op Standard: Zo’n dingen zorgen voor boost

Kompany blikt vooruit op Standard: "Zo’n dingen zorgen voor boost"

Gepubliceerd: vrijdag 27 november 2020 om 12:30vr 27-11-2020 om 12:30

Laatste update: vrijdag 27 november 2020 om 12:30vr 27-11-2020 om 12:30

Anderlecht ontvangt zondag Standard. Ook voor Vincent Kompany is dat een belangrijke wedstrijd. De fans willen namelijk absoluut geen nederlaag zien tegen de aartsrivaal.

De fans hingen eerder deze week een spandoek op Neerpede om dat duidelijk te maken.  "Zo’n dingen zorgen voor een boost", aldus Kompany bij Het Laatste Nieuws. "Het is jammer dat we zondag geen 22.000 fans mogen verwelkomen. Maar zo'n spandoek toont ook nog eens aan de spelers hoe belangrijk dat de match is voor de fans. Het wordt belangrijk om een goeie mix te vinden tussen stress en de wil om boven jezelf uit te stijgen. Die twee dingen liggen vaak dicht bij elkaar."

Na de nederlaag tegen Beerschot is er veel druk bij Anderlecht. "Die is er altijd voor dit soort matchen. Voor toppers als deze doe je het. Elke Clasico is een match die op zichzelf staat. Elke Clasico heeft zijn eigen verhaal. Je mag nog tien punten minder hebben in het klassement: Als je zo’n match wint, is iedereen gelukkig", benadrukt hij.

Kompany weet wel nog niet of Hendrik Van Crombrugge kan spelen. Hij is out met een handblessure. "We moeten afwachten. Hendrik zal er altijd alles aan doen om te spelen, zelfs al is de kans zeer klein. Het is nu in handen van de dokters."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Anderlecht winnen van Standard?

Ja
54%
Nee
46%
(192 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws